Menu Sluiten

Informatie Extensief Gras In De Omgeving Lille

Bij `Tom Gazon` kan je terecht voor het aanleggen van gazon, sportvelden, paardenbodems maar ook voor omheiningen, stallen en botbeschermers.

88807608880760

More info

tags: Aanleg Sportvelden – Aanleg Van Gazon – Aanleggen Parkings – Extensief Gras – Extensief Gras Antwerpen – 

Wenst u meer info over informatie extensief gras in de omgeving lille kijk dan vlug op https://tuymansenzoon.be | Informatie Extensief Gras In De Omgeving Lille

Grassen in de Extensieve Graslanden rondom Lille

Als je door het prachtige landschap rondom Lille wandelt, zie je vast en zeker uitgestrekte grasvelden met hier en daar een paar koeien of schapen. Maar wist je dat deze grasvelden eigenlijk extensief grasland worden genoemd? In dit artikel gaan we dieper in op wat extensief grasland is en waarom het zo belangrijk is voor de omgeving van Lille.

Wat is extensief grasland?

Extensief grasland is landbouwgrond waar op een lage intensiteit dieren grazen en/of hooi wordt gemaakt. Dit betekent dat er weinig bemesting plaatsvindt en er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen. Het is een meer traditionele vorm van landbouw die gericht is op duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit.

Waarom is extensief grasland belangrijk?

Extensief grasland heeft vele voordelen voor zowel de natuur als de landbouw. Allereerst is het van cruciaal belang voor het behoud van de biodiversiteit. Door de lage intensiteit van de landbouwpraktijken is er veel ruimte voor verschillende planten- en diersoorten om te gedijen. Denk bijvoorbeeld aan vogels, vlinders, wilde bloemen en insecten. Ook zorgt het voor een gevarieerde bodemstructuur en biodiversiteit onder de grond, wat essentieel is voor gezonde gewassen.

Daarnaast heeft extensief grasland een positieve invloed op de waterhuishouding. Door de diversiteit in planten en bloemen blijft de grond beter vocht vasthouden, wat erosie en uitdroging tegengaat. Hierdoor blijft de kwaliteit van het water hoog en kan het gemakkelijker gezuiverd worden.

Een ander belangrijk voordeel is dat extensief grasland bijdraagt aan de klimaatverandering. Door de hoge biodiversiteit worden er meer CO2-uitstoot en stikstofoxiden opgenomen, wat een positief effect heeft op het klimaat. Het is dus een duurzame landbouwmethode die bijdraagt aan een gezonde omgeving.

Extensief gras om de hoek

Hoewel extensieve graslanden voornamelijk voorkomen op het platteland, zijn ze ook te vinden in de omgeving van Lille. Zo zijn er verschillende boerenbedrijven die gebruik maken van deze vorm van landbouw. Een goed voorbeeld hiervan is Tuymans & Zoon, een familiebedrijf dat al jarenlang extensief grasland beheert in de omgeving van Lille.

Bij Tuymans & Zoon wordt er op een duurzame manier gewerkt, waarbij er rekening wordt gehouden met zowel de natuur als de dieren. De koeien krijgen de ruimte om te grazen en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesting. Dit zorgt niet alleen voor gezonde koeien, maar ook voor een rijke biodiversiteit in het gebied.

Conclusie

Extensief grasland is een duurzame en belangrijke vorm van landbouw die bijdraagt aan een gezonde omgeving. Het zorgt voor biodiversiteit, een goede waterhuishouding en draagt zelfs bij aan de klimaatverandering. In de omgeving van Lille zijn er verschillende boerenbedrijven te vinden die op deze manier werken, zoals Tuymans & Zoon. Door te kiezen voor producten van extensief grasland, steun je niet alleen de lokale boeren maar draag je ook bij aan een betere wereld.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Informatie extensief gras in de omgeving lille

!–StopPubText–>.